הסכמי זכיינות
הסכם זכיינות הוא חוזה מחייב ובעל השפעה רבה על הזכיין במשך פרק זמן ארוך ולמעשה גם לאחר סיום ההתקשרות העסקית. גם הרשת כמובן מחויבת להתנהל על סמך הסכם שכזה, ועל כן מדובר במסמך שחובה לגבש לאחר מחשבה מעמיקה ותשומת לב מלאה לשורה ארוכה של פרטים – בעזרת עורך דין שזוהי המומחיות שלו.
הסכמי זכיינות מדויקים ומאוזנים חשובים בעיקר ליזמים שמבקשים להצטרף לרשת כזו או אחרת. הסיבה לכך היא הפערים הבלתי מבוטלים בין רשת לבין זכייניה, הן מבחינת המשאבים שעומדים לרשות כל צד והן מבחינת הידע הקיים אצלם. הסכם שלא מגן על זכיין מפני שרירות לב של הרשת עלול לעלות לו ביוקר, שכן היא עלולה לנצל את יתרון הכוח שלה כדי לכפות עליו מציאות לא רצויה מבחינתו.
בין הסעיפים המהותיים בכל הסכם זכיינות: השירותים והמוצרים שאותם רשאי הזכיין להציע ואופן רכישתם מהרשת, מיקום הסניף והאזור שבו מובטחת לזכיין בלעדיות, מגבלות שונות על הזכיין לאחר תום תקופת הזיכיון וזאת על-מנת שלא ינצל את הידע שקיבל מהרשת כדי להתחרות בה באופן ישיר, שמירה על סודות מסחריים, הסיוע של הרשת בתחום הפרסום ובהיבטים נוספים של תפעול העסק, באילו מקרים רשאי כל אחד מהצדדים לסיים את ההתקשרות העסקית ועוד.
החוזים בין רשתות לזכיינים חייבים להיות מפורטים מאוד ועם זאת בהירים ומדויקים, כך שלא יישאר מקום לספק או לפרשנות. הסכם שנבנה על בסיס ידע מקצועי וניסיון רלוונטי יספק לשני הצדדים בסיס איתן לאינטראקציה עסקית אופטימלית.
עו"ד גיא קולן כבר ניסח מגוון רחב של הסכמי זכיינות וצבר ניסיון עשיר בתחום, הן מהצד של הרשתות והן בייצוג זכיינים. הניסיון והבקיאות המקצועית שלו עומדים לרשותכם ויסייעו גם לכם להגיע להסכם המיטבי עבורכם. אם אתם מחפשים עורך דין לענייני זכיינות, אנו ממליצים לכם לפנות לעו"ד גיא קולן.