זיכיון לעסקים
רכישת זיכיון היא דרך מצוינת להיכנס לעולם העסקים בכלל, ובפרט בתחומים כמו מסעדנות, בתי קפה, אופנה וגם תיווך נדל”ן, צעצועים, פרחים ועוד. מכירת זיכיונות מהווה גם דרך טובה מאוד להרחבת הפעילות העסקית מבלי להידרש להשקיע סכומי כסף גבוהים. על-מנת שעסקת הענקת זיכיון אכן תוביל למצב Win-Win ותהווה קרש קפיצה להצלחה גם של הרשת וגם של הזכיין, חשוב לגבש חוזה זכיינות שמשקף את כל האינטרסים המהותיים של שני הצדדים ומבטיח להם שקט נפשי ואפשרות להביא לידי ביטוי את היתרונות לכל אורך תקופת הזיכיון.
בכדי להגיע לחוזה זכיינות מיטבי חשוב להיעזר בשירותיו של עו”ד בעל ניסיון נרחב בכל הקשור לזיכיונות – עו”ד גיא קולן ליווה הן רשתות מזכות מובילות והן זכיינים במגוון תחומים, וסייע להם לצאת לדרך העסקית כשהם יודעים בוודאות שזכויותיהם מוגנות היטב ומעוגנות בחוזה משפטי. להיות זכיין זה לא תמיד קל בהתחלה, בסופו של דבר זה משתלם
בין הסעיפים החשובים ביותר בכל הסכם של מכירת זיכיון לעסקים: המחויבות של הרשת כלפי הזכיין (שיווק, תמיכה בהכשרת כוח אדם, העשרת התפריט או קולקציית הבגדים ועוד), היקף טריטוריית הזיכיון (כלומר מהו האזור שבו תקפה הבלעדיות של הזכיין), תקופת הזיכיון וכן המקרים שבהם רשאית הרשת להפסיק את ההתקשרות העסקית, התחייבות הזכיין לאי תחרות בתום תקופת הזיכיון וכמובן כל הסוגיות הכספיות (דמי הזיכיון, התשלום החודשי שעל הזכיין להעביר לרשת, המחויבות שלו לרכוש מוצרים דרך הרשת או מרשימת ספקים קבועה ועוד).
גם כשמתגלים חילוקי דעות או כשנוצרים קונפליקטים של ממש בין הרשת לבין הזכיין חשוב מאוד הייעוץ המשפטי המקצועי מצד עורך-דין מומחה לזכיינות. במקרים רבים מצליח עו”ד מנוסה למנוע את הידרדרות המצב ומאפשר את המשך הפעילות העסקית כך שכל הצדדים יצאו נשכרים, במצבים אחרים תרומתו של עורך הדין באה לידי ביטוי בכך שההתקשרות בין הרשת לבין הזכיין מסתיימת ללא נזקים וללא הליכים משפטיים מורכבים ויקרים – וגם כשאין מנוס מהגעה לבית משפט, חשוב כמובן להתייצב בפני שופט עם עורך דין שייצג היטב את כל האינטרסים שלכם.