הפרת הסכם זכיינות
זכיינות הינה מודל עסקי נפוץ בישראל. עסקים רבים ממגוון תחומים פועלים בזכיינות, החל מזכיינות מזון, דרך זכיינות אופנה, ועד זכיינות לשירותים שונים. הסכם זיכיון מסדיר את היחסים וההתחייבויות ההדדיות של הצדדים – הרשת המזכה והזכיין. הפרת הסכם זכיינות, בין אם על ידי הרשת הפועלת בזכיינות ובין אם על ידי זכיין הרשת, יכולה להוביל את שני הצדדים בסופו של דבר, להליכים מורכבים וארוכים בבית משפט.
חוזה זיכיון מורכב מרשימה ארוכה של התחייבויות מסוגים שונים, הכוללות בין היתר את דמי הזיכיון, תמלוגי הזיכיון, תמיכת הרשת המזכה ועוד, והפרת תנאי מתנאיו של חוזה זכיינות עלולה להביא בסופו של דבר לביטולו של הסכם הזיכיון. תוצאותיה של הפרת חוזה זכיינות, תלויות על פי רוב באופייה ובטיבה של ההפרה, ובנכונות של הצדדים להגיע לידי פתרון או פשרה.
טרם חתימה על הסכם זיכיון יש לבחון באופן מקצועי ומעמיק את התחייבויות הצדדים על פי חוזה הזיכיון ולהתאימן לדרישות ויכולות הזכיין והרשת המזכה באופן שיצמצם ככל הניתן את הסבירות כי בטווח הארוך תבוצע על ידי מי מהצדדים הפרה של הסכם הזכיינות. בחינה מעמיקה שכזו טוב שתעשה בליווי של עורך דין מומחה לזכיינות אשר יסייע לזכיין בניהול הסיכונים ויפחית ככל הניתן את הסבירות כי הפרת חוזה זכיינות תתרחש בהמשך פעילות של הזכיין לאורך השנים.