קיווי זכיינות
רשת קיווי היא רשת אופנת ילדים, אשר הוקמה בשנת 2009 על ידי איש העסקים בצלאל בן שלום. כיום (09/2020) פעילים כ-48 סניפים. בשנת 2018 רכש בן שלום חלק מרשת הוניגמן (ביניהם הוניגמן קידס), וכיום הוא חולש על מעל 120 סניפים של אופנת ילדים, על שלל מותגיו. קיווי מעסיקה כיום כ-500 עובדים, מרביתם מוכרנים בחנויות השונות. מטה החברה והמרכז הלוגיסטי שלה, שכולל מפעל בשטח של כ-1,500 מ"ר, נמצא בחולון.
החנויות של קיווי הן קטנות עם מבנה הוצאות מבוקר ובחברה מחייבים את הזכיינים לעבוד בחנות, כדי לפקח מקרוב ולצמצם הוצאות וכן כדי לשמור על המותג. בזכיינות קיווי הרשת מציעה ביגוד והנעלה לילדים עד גיל 10, בנים ובנות, והיא מציגה ביגוד מודרני וכן חגיגי, לצד "קולקציית גן". כל הליין האופנתי של קיווי מתוכנן בארץ, ומיוצר בסין. הסחורה מגיעה למרכז הלוגיסטי בחולון, משם היא יוצאת לחנויות. ברשת מחליפים את מרבית הקולקציה בכל עונה..
איכות בזכיינות
רשתות זכיינות מתחום אופנה והנעלה עובדות לרוב עם זכיינים בשיטת הזכיינות התפעולית, לפיה הזכיין מקים את החנות, מעסיק את העובדים, והרשת היא הבעלים של הפדיון והמלאי. הזכיין זכאי לעמלה מתוך הפדיון באמצעותה הוא משלם את הוצאות החנות.
ככל שרשת בוחרת לעבוד במודל של זכיינות מלאה, הרי שגם הקופה וגם המלאי הם של הזכיין (הוא קונה את המלאי מהרשת או מספקים מורשים), ומתוך הפדיון הוא משלם לרשת תמלוגים חודשיים (בד"כ כאחוז מסוים מהפדיון).
כדי להיכנס בצורה נכונה אל תחום הזכיינות, מומלץ לקבל ליווי מקצועי מאנשי מקצוע המכירים את עולם הזכיינות על בוריו. המשרד של עו"ד גיא קולן, המתחמה בזכיינות, מגיע עם ידע רב וניסיון בסוגי הזכיינות השונים. הניסיון של גיא קולן מסייע לזכיינים לנהל מו"מ מקצועי מול הרשת ולהגיע לחתימה על הסכם זיכיון נכון עבורם, תוך הקטנת הסיכון ומיקסום הפוטנציאל, ואף לקבל ייעוץ משפטי מקצועי במקרה של סכסוך חלילה. עו"ד גיא קולן משמש כיו"ר וועדת זכיינות בלשכת עורכי הדין בישראל.