זכיינות למאפיה
תארו לעצמכם ניחוח של לחם טרי או עוגת שמרים שזה עתה יצאו מהתנור מציפים את הרחוב. אתם שואפים עמוק פנימה את הריחות המשכרים, נכנסים אל המאפיה, רוכשים כמה מוצרי מאפה טריים, חמים, ישר מן התנור ומקווים שלא תסיימו לאכול אותם בעצמכם, עד שתגיעו אל הבית או אל המשרד. רובנו מתקשים לעמוד בפני הפיתוי שמציעים ניחוחות וטעמים של מוצרי מאפה טריים, לכן, ברחובות ראשיים ומרכזי קניות של ערים גדולות ויישובים קטנים, תוכלו למצוא בדרך כלל מאפיה אחת או שתיים. חלק מהמאפיות הן עסקים פרטיים וחלקן פועלות בזכיינות של רשת מאפיות גדולה. הסניפים הפועלים במודל של זכיינות מאפיות, נהנים ממספר יתרונות אותם נפרט מייד.
סניפים של רשתות זכיינות מאפיות, המופעלים על ידי זכיינים, נהנים מהמתכונים הייחודיים של הרשת המזכה ומהציוד המתאים ביותר להכנתם. יתרון נוסף, המאפיין את סניפי רשתות המאפה הפועלות בזכיינות הוא העובדה שהם נהנים ממוניטין של רשת גדולה ומוכרת. מוניטין המאפשר גם ללקוח המגיע לסניף בפעם הראשונה בחייו, לדעת למה לצפות ולהרגיש כי הוא הגיע אל המקום הנכון. אותם היתרונות התפעוליים והשיווקיים הללו, מהם נהנים הזכיינים של רשתות המאפיות, אינם מוענקים לזכיין ללא תמורה. על מנת ליהנות מהם, הזכיינים נדרשים לשלם לרשת המאפיות, תשלום חד פעמי כדמי זכיינות ותמלוגים חודשיים. בנוסף, על הזכיינים בדרך כלל להקים את הסניף על חשבונם ולהעמיד ערבויות, עבור מלאי, חומרי גלם ומרכיבים נוספים של העסקה.
כדי להכין לחם או עוגה, יש לעבד את כל המרכיבים הדרושים, להכניס לתנור ולדעת להוציא בדיוק בזמן. עורך הדין גיא קולן, המומחה לדיני זכיינות, מכיר היטב את כל המרכיבים הדרושים ליצירה של הסכמי זכיינות עם רשתות מאפיות, יודע כיצד לעבד אותם ובדיוק מתי להוציא אותם מהתנור, כדי שיהיו לטעמכם.