זכיינות דוניא
רשת מסעדות "דוניא" של השף הישראלי המצליח מאיר אדוני, החלה פעילותה כשפתחה את שעריה לקהל בראשית שנת 2018 עם סניף הדגל ברמת החייל בתל אביב. מסעדת דוניא של השף אדוני מגדירה עצמה כרשת מסעדות המגישה "אוכל רחוב" בצורה המשלבת בין אוכל עממי לחוות ישיבה במסעדה מעוצבת. תפריט רשת המסעדות "דוניא" מורכב ממנות אוכל רחוב ישראליות טיפוסיות כגון שווארמה וקבב לצד מנות "מתוחכמות" יותר.
רשת מסעדות "דוניא" פועלת בשיטת הזכיינות ותחת מותג זה פועלים נכון להיום שני סניפים בתל אביב, תוך כוונה להרחיב את פעילות הרשת לכל רחבי הארץ.
שיטת הזכיינות הינה שיטה יעילה להרחבת פעילות של עסק מצליח, בין אם מדובר במסעדה כמו מסעדת "דוניא" ובין אם מדובר בעסק קמעונאי אחר או כזה המעניק שירותים. יזם שרוכש זיכיון להפעלת סניף של רשת בזכיינות נהנה משני העולמות – מצד אחד הוא חוסה תחת כנפה של רשת בעלת ידע מקצועי ותפעולי, המעניקה לזכיין משענת יציבה בעת הקמת העסק והפעלתו השוטפת. מהצד השני, הזכיין של הרשת נהנה מהפעלת עסקו באופן עצמאי יחסית תוך שיוצא מנקודת מוצא חזקה יותר ביחס להפעלת עסק חדש שאינו חלק מרשת זכיינות.
הדרך הבטוחה ביותר עבור זכיין להפיק את המיטב מיתרונותיה של שיטת הזכיינות היא בעזרת ליווי משפטי של עורך דין המומחה לתחום הזכיינות ואשר מלווה בשגרה מאות עסקאות בזכיינות והסכמי זכיינות מדי שנה, כדוגמאת עורך דין גיא קולן המומחה לתחום הזכיינות ופועל בתחום הזכיינות כבר עשרות שנים. נסיונו הרב של עו"ד גיא קולן בתחום הספציפי הזה מעניק לזכיין יתרון משמעותי והגנה משפטית מקסימלית בעת חתימת הסכם זיכיון מול רשת בזכיינות כמו רשת מסעדות "דוניא", מולה ייצג עורך דין גיא קולן זכיין בעבר.