זכיין בית קפה
השף המוכר לישראלים רבים מתוכניות הטלוויזיה הרבות בהן השתתף, נחשב לאחד מהמייסדים של התרבות הקולינארית החדשה בישראל. הוא הקים, לפני כעשרים שנה, מאפייה קטנה שהתמחתה בייצור של לחמי שאור בעבודת יד, תוך שימוש בחומרים טבעיים בלבד. הלחמים הפכו עד מהרה ללהיט בקרב ישראלים רבים שגדשו את המאפייה הקטנה, כדי לרכוש לחמים איכותיים הביתה. לרגל הביקוש, החלה המאפיה להציע גם כריכים ומשקאות ובהמשך הפכה לרשת של ממש הנושאת עדיין את שמו מייסדה ואת העקרונות שלו. הרשת, היא רשת של בתי קפה, הפועלת בהרצליה, חיפה, כפר סבא, נהריה, הקריות, רמת השרון, רעננה, תל אביב וערים נוספות, ומציעה לצד כריכים איכותיים ומושקעים במיוחד, גם סדרת מוצרים הכוללת לחמים, עוגות, מוצרי חלב, שמן זית ועוד.
השף הגשים למעשה את חלומו של כל שף וכל יזם והגיע למצב שבו רשת מצליחה קרויה על שמו. אולם יש לזכור שהשוק בו פעל כאשר הקים את המאפיה הראשונה שלו, שונה לחלוטין מזה של היום. מדובר בשוק צפוף יותר ותחרותי הרבה יותר. שוק אשר למותגים חדשים קשה מאוד לחדור אליו. אבל אם אתם חולמים על הקמה של בית קפה משלכם, אתם לא צריכים להתייאש, באפשרותכם להצטרף לרשת הלחם כזכיינים, ליהנות מהמוניטין של הרשת ומהמוצרים המעולים שלה ובכך לקצר את הדרך שלכם להצלחה בתחום בתי הקפה.
הסכם זכיינות עם הרשת כרוך, בדומה להסכמי זכיינות עם רשתות מזון אחרות, בתשלום דמי זכיינות לרשת ותשלום תמלוגים על בסיס מחזור המכירות החודשי, אולם כמו כל כריך טוב, גם הסכם זכיינות עם הרשת עשוי לכלול מגוון סוגי תוספות. אם אתם מתעניינים בהסכם זכיינות עם הרשת, מומלץ שתיפגשו קודם לכוס קפה עם עורך הדין גיא קולן המומחה לדיני זכיינות.